Αποσύνθεση τροφίμων καρέ – καρέ

   

Τίποτα δεν σκοτώνει την όρεξη από το να βρίσκεις αποικίες βακτηρίων και μυκήτων στο φαΐ σας. Ονομάζονται σαπρόφυτα και είναι οι κύριοι αποσυνθέτες όλων των νεκρών οργανικών ουσιών. Είναι αερόβια ή μεταφέρονται στα τρόφιμα μέσω επαφής. Ορισμένα τρόφιμα έχουν μία απαλή, ξηρή επιφάνεια που αποτελεί φυσικό εμπόδιο για τα βακτήρια και τους μύκητες και τα ακέραια φρούτα δεν μπορούν να αποσυντεθούν αισθητά για αρκετές ημέρες, ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν όμως η επιφάνεια του φρούτου έχει τραυματιστεί, τα μικρόβια εισέρχονται στο υγρό εσωτερικό του φρούτου. Η αποσύνθεση συνεπώς λαμβάνει χώρα γρήγορα. Η TEMPONAUT Timelapse δημιούργησε μια σειρά από βίντεο που εξετάζουν αυτή τη διαδικασία. Έχουν περάσει μέρες (για παράδειγμα, 19 για φράουλες) και μήνες (2 για ανανά) καταγράφοντας αυτές τις χρονικές στιγμές. Απλά να θυμάστε – για να σώσετε τα τρόφιμα από αυτό το είδος αργού και αγωνιώδους θανάτου, απλώς φάτε τα και τα βάσανά τους του θα τελειώσουν πολύ γρηγορότερα.

Πηγή: boredpanda.com

 
     

Μοίρασέ το!

Comments

comments

Δείτε κι αυτά