5 χριστουγεννιάτικες ταινίες για καλή χώνεψη

   

Μετά τις ένθερμες ανταλλαγές ευχών, το ενθουσιώδες άνοιγμα των δώρων, το πλούσιο γεύμα με το καλό σερβίτσιο, τους επαίνους για τα χειροποίητα γλυκά, τι μας μένει; Με την κοιλιά τούρλα μέσα από τα ημιεπίσημα ενδύματά μας, τη σόδα στο χέρι και την οδοντογλυφίδα στο στόμα θα ολοκληρώσουμε τη χριστουγεννιάτικη φιέστα; Υπάρχει ένας πολύ καλύτερος τρόπος που θα μας επιτρέψει να έχουμε τη ψευδαίσθηση έστω ότι παραμείναμε στο λεγόμενο «πνεύμα των Χριστουγέννων». Μία όμορφη και υποχρεωτικά σχεδόν γλυκανάλατη, οικογενειακή, χριστουγεννιάτικη ταινία. Πάμε λοιπόν να δούμε το δικό μας top 5 για κατανυκτική χώνεψη!

Νο1 Scrooged – Πάρτι φαντασμάτων

Η κλασική ιστορία του Ντίκενς μεταφερμένη στη μοντέρνα εποχή (όσο μοντέρνα μπορεί να θεωρηθεί σήμερα η δεκαετία του ’80) συνεχίζει να είναι το πιο χριστουγεννιάτικο παραμύθι που έχει υπάρξει. Ο Bill Murray στην καλύτερή του εποχή υποδύεται ένα κυνικό μεγαλοστέλεχος τηλεοπτικού σταθμού, που έχει ξεχάσει ποιος ήταν και ποιος ήθελε να γίνει. Τα τρία γνωστά φαντάσματα αναλαμβάνουν να του το υπενθυμίσουν. Χιούμορ, ρεαλισμός και συγκίνηση σε μία ταινία για όλες τις ηλικίες.

 

Νο2 November Christmas

Λιγότερο γνωστή ταινία και άκρως πιο γλυκανάλατη από την προηγούμενη, η οποία απευθύνεται λίγο περισσότερο στο γυναικείο κοινό. Η Vanessa είναι ένα οκτάχρονο κοριτσάκι που πάσχει από καρκίνο. Οι γονείς της αποφασίζουν να της προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν όσο πιο γρήγορα μπορούν, καθώς δεν γνωρίζουν πόσο χρόνο έχουν. Με τη βοήθεια μιας μικρής πόλης μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και μία μεγάλη γιορτή. Λέγοντας μία απλή ιστορία και παρουσιάζοντας καθημερινούς χαρακτήρες να κάνουν μικρές υπερβάσεις, αυτή η ταινία κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον σου και σου αφήνει ένα γλυκό συναίσθημα και ένα αχνό χαμογελάκι.

   

 

Νο3 One magic Christmas

Πάλι από τη δεκαετία του ’80, μία ταινία που συνδυάζει στοιχεία παραμυθιού και δράματος. Ένας ανατρεπτικός άγγελος αναλαμβάνει να θυμίσει σε μία μητέρα που δεν πιστεύει στα Χριστούγεννα ποιο είναι το αληθινό νόημα αυτής της γιορτής. Ο τρόπος που επιλέγει να το κάνει είναι ομολογουμένως λίγο σκληρός αλλά οι ισορροπίες διατηρούνται χάρη στη γλυκιά, μικρή πρωταγωνίστρια που δε χάνει στιγμή την πίστη της στη μαγεία των Χριστουγέννων. Ένα πολύ γλυκό μήνυμα θα φτάσει τελικά στις καρδιές των μικρών και μεγάλων θεατών.

 

Νο4 Elf – Το ξωτικό των Χριστουγέννων

Μία χριστουγεννιάτικη κωμωδία που προσφέρει άπλετο γέλιο, ιδανική για ολόκληρη την οικογένεια. Ο Buddy είναι ένας άνθρωπος που ανατράφηκε από ξωτικά. Όταν μεγάλωσε του αποκαλύφθηκε το προφανές, ότι δηλαδή η διαφορετικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι είναι άνθρωπος, του αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του πατέρα του και εστάλη να τον αναζητήσει στη Νέα Υόρκη. Μία ταινία γεμάτη από χριστουγεννιάτικες εικόνες, με όλα τα απαραίτητα κλισέ και πολύ πολύ γέλιο!

   

 

Νο5 The family man – Ονειρεμένη ζωή

Πολλές ομοιότητες με το Scrooged σαν αρχική ιδέα αλλά αυτό καθόλου δεν μας ενοχλεί γιατί είπαμε, ο Ντίκενς έχει πει το απόλυτο παραμύθι των Χριστουγέννων, δεν το βαριόμαστε ποτέ! Ποιος δεν έχει φανταστεί πώς θα ήταν η ζωή του αν σε κάποια στιγμή είχε αποφασίσει κάτι διαφορετικό, αυτό το λεγόμενο what if; Ο Jack έχει τη μοναδική ευκαιρία να δει ή ακόμη καλύτερα να ζήσει αυτή την εναλλακτική πραγματικότητα με όσα θετικά ή όσα αρνητικά αυτό συμπεριλαμβάνει. Ρομαντισμός, συναίσθημα, προβληματισμός (ελαφρύς, είπαμε είναι Χριστούγεννα) σε μία ταινία που είναι καλό να τη δεις αγκαλιά με το έτερο ήμισυ πίνοντας ζεστή σοκολάτα.

 
     

Μοίρασέ το!

Comments

comments

Δείτε κι αυτά